onsdag den 14. februar 2007

Synd at Nyhedsavisen nedlægger Christiansborg-redaktion

I går kunne man på Nyhedsavisens hjemmeside læse, at avisen nedlægger sin Christiansborg-redaktion for at koncentrere sig om politisk journalstik, der tager udgangspunkt i borgernes virkelighed og derefter inddrager politikerne på tinge. Argumentet er for så vidt fint nok, men det er alligevel synd og skam, at Nyhedsavisen vælger denne prioritering.

Det, avisen har gjort så godt - man fristes til at sige formidabelt - i dens korte levetid, er at hæve sig over de øvrige gratisaviser og præsentere original journalistik af høj kvalitet, som snildt kan konkurrere med de store morgenaviser. Særlig behandlingen af sagen om den såkaldte dokumentarfilm 'Den Hemmelige Krig' fortjener anerkendelse; her har Nyhedsavisen utrætteligt forfulgt en kritisk vinkel til filmen, som alle øvrige medier har været stort set blinde for i deres medløberiske jagt på minister- og regeringsskandalehistorier.

Derfor er det synd at avisen opgiver sin Christiansborg-redaktion. Fordi avisen ganske givet ville kunne bidrage til at give Christiansborg-journalstikken et løft i originalitet og bid, og ved også her at forfølge relevante vinkler, som overses af andre medier. Vist er det ambitiøst for en gratisavis at satse på en Christiansborg-redaktion, men Nyhedsavisens journalister og redaktører har jo vist, at de kan levere varen.

Ingen kommentarer: